Nieuws 7 nov 2018

 

 

 

 

Nieuws 22 augustus 2018:

Open brief aan Burgemeester Hessels.
22 augustus 2018 geplaatst in De Limburger regio Midden-Limburg

BEL VOOR DE LAATSTE RONDE

Aan Burgemeester Hessels.
Het ACTIEcomité Red Klooster Koningsbosch heeft recent met wethouder Meuwissen van Echt-Susteren gesproken over vergunning voor vestiging van een Hilton hotel in het voormalige klooster Koningsbosch. Unaniem akkoord onder voorwaarden en wel zo snel mogelijk, zo vond de wethouder. Vier dagen later kiest u in uw brief aan de vergunningvrager Gelasius wederom voor een “zienswijze benadering” met onvermijdelijk vertraging als gevolg. Hiermee heeft u uw wethouder laten vallen en vergroot u zeer het risico dat Hilton afhaakt.


In september komt Hilton tot evaluatie. Aan u om vóór dat moment een oplossing te vinden. Dus niet alleen handhaven, maar ook scheppen is wat ons betreft het devies. U heeft mogelijkheden te over. Maak althans een gebaar richting de inwoners: praat met Hilton, weliswaar niet rechtstreeks partij bij de vergunningaanvraag, maar toch wel een hele grote belanghebbende! Het is twee voor twaalf.


Doet u daar niet uw best voor, dan -zo hebben wij vernomen- zijn er  inwoners van Koningsbosch en Maria Hoop die zich los willen maken van de gemeente Echt-Susteren. De eer van het smalste stukje Nederland zal naar Rottumeroog gaan alwaar de positie van burgemeester vacant is.
U leest het, het is menens.

ACTIEcomité Red Klooster Koningsbosch bestaande uit dhr. drs. R. Korthals huisarts en dhr.drs. J. Loete theoloog namens alle petitieondertekenaars.

 

Nieuws 31 juli 2018:

Wethouder Meuwissen is vóór vestiging van een Hilton-hotel in Klooster Koningsbosch.
Over de voorwaarden heeft hij nog geen eensgezindheid gevonden.
Hij neemt het risico dat Hilton afhaakt!

Lees het verslag van het ACTIEcomité Red Klooster Koningsbosch in gesprek met de Wethouder Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Echt-Susteren op dinsdag 24 juli 2018.
Klik op In gesprek met de Wethouder.